Ipari Automatizálás

 

A KOB-Flex Kft. 2005 óta működik a jelen formájában az ipari automatizálás területén. Munkatársainkkal több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkezünk folyamatirányítás fejlesztésben.

Célunk a folyamatos innováció minden egyedi, általunk fejlesztett rendszer esetében. Ennek érdekében cégünk törekszik kreatív fiatal mérnököket alkalmazni a senior szakemberek mellett.

Kapcsolatban állunk a legfőbb technológiai fejlesztőkkel és gyártókkal (pl.: Siemens, Omron). PLC (Programmable Logic Controller) vezérelt rendszereink megfelelnek minden szabványnak és minőségbiztonsági előírásnak.

A PLC vezérlés költséghatékonyan képes minden rendszer és technológiai igényt kielégíteni. Az egyszerűbbtől a legbonyolultabb igényeknek képes megfelelni a konzisztens funkcionalitásának és szabványos, standardizált felületnek köszönhetően.
Az általunk beépített PLC-k tökéletesen méretezhetőek az adott feladatnak illetve ipari környezetnek megfelelően. Igénytől függően kézi vezérlésű, fél automata illetve teljesen automata rendszerek fejlesztésére ad továbbá lehetőséget.

A megfelelő használhatóságról a HMI (Human Machine Interface) gondoskodik. Akár ipari PC, hagyományos nyomógombos kijelzős panel illetve érintő panel is beépíthető és integrálható a megfelelő gép-ember kapcsolat létrehozásához az ipari környezet és igények szerint.


A HMI rendszernek köszönhetően a felhasználó képes nemcsak megfigyelni, de irányítani is folyamatokat illetve vezérelni eszközöket. Továbbá paraméterek módosítására ad lehetőséget, akár rendszerparaméterekről, akár szabályzók paraméterezéséről legyen szó.

A KOB-Flex Kft. teljes körű ipari automatizálási szolgáltatást nyújt.
 

Ennek főbb elemei a következők:

 
 • PLC vezérlés

  Folyamatirányítási rendszereinket a legmodernebb PLC vezérlőkkel fejlesztjük. Törekszünk a felhasználói igényeknek leginkább megfelelő rendszereket létrehozni.

 • Vizualizálás

  Az igényeknek megfelelően számtalan lehetőséget kínálunk folyamatok vizualizációjára. A legegyszerűbb grafikonos és statikus ábrázolástól kezdve a legkomplexebb mérésadatgyűjtéssel kiegészített FullHD SCADA rendszerekig.

 • HMI rendszerek

  Elengedhetetlen feladat a gép-ember kapcsolat megteremtése. HMI (Human-Machine Interface) rendszereink a vizualizálás mellett lehetőséget nyújtanak a kezelők közvetlen beavatkozására akár folyamat módosításról, akár paraméterezésről van szó. HMI rendszereink Operator Panelek telepítésével létesülnek.

 • Mérésadatgyűjtés

  Igény esetén rendszereink képesek adatbázisban gyűjteni minden információt egy üzem/gyár/folyamat működéséről. A különböző regiszterek, érzékelők adatain kívül folyamatok lefutásának menete és hibaüzenetek adatgyűjtése is megoldható.

 • Távfelügyelet

  Rendszereink kisebb módosításához nincs feltétlen szükség a helyszíni jelenlétre, mely jelentős költségcsökkentést eredményezhet.A KOB-Flex Kft. számos iparágban folytat folyamatirányítási, automatizálási tevékenységet Magyarországon és külföldön egyaránt.

 • Gyógyszeripar

  Cégünk robbanás biztos környezetben (gyógyszergyár) is fejleszt irányított és automatizált berendezéseket. Tevékenységünk kiterjed folyamatok automatizálására és célgépek összehangolt és irányított működtetésére.

 • Élelmiszeripar

  Cégünk profiljában az élelmiszeripar az egyik legjelentősebb iparág, melyben automatizált rendszereket fejlesztünk, különös tekintettel a folyékony élelmiszerek és higiénikus folyamatok kezelésére. Az élelmiszeriparon belül referenciáink túlnyomó része a tej-, sör- illetve gyümölcsfeldolgozó iparágakban vannak. A KOB-Flex Kft. irányítástechnikai és automatizált megoldásokat kínál gyárak és üzemek teljes gyártósorán a nyersanyag felvételtől kezdve a feldolgozáson és tisztitáson át a kész termék csomagolásáig.

 • Szennyvíztisztítás

  A KOB-Flex Kft. szennyvíztisztító célberendezések automatizálásával is foglalkozik. Számos magyarországi szennyvíztisztító-állomáson megtalálhatóak fejlesztéseink. A berendezések között főként dekanterek, dobsűrítők és szűrőberendezések irányítását és koordinálását végezzük.

 

Egyéb speciális célfeladatok

A főbb iparágakon kívül számos referenciával rendelkezünk további iparágakban célgépek és folyamatok automatizálása terén
Általunk leggyakrabban használt eszközök és rendszerek gyártók szerint:

 • Siemens – PLC, Operator Panel (HMI), Ipari PC, SCADA felügyeleti rendszer
 • OMRON – PLC, HMI terminál, Ipari PC
 • InTouch Control Systems
 • Rockwell Automation – Allen Bradley PLC, HMI (igény esetén)